Снимка: архив, Reuters
fallback

Шведската четворка ABBA  обяви официално, че се събират за нов проект, пише The Guardian. Самите музиканти описват проекта като "технология на виртуалната реалност". В разработката на програмата ще се включи и Саймън Фулър, основател и продуцент на Spice Girls.

"Вдъхновяват ни безграничните възможности на бъдещето и ни харесва да бъдем част от нещо ново и драматично", заяви Бени Андершон от ABBA. Според него, този проект ще стане машина на времето, която запечатва същността от  това, което са били и каквото са сега.

Детайли за проекта ще бъдат анонсирани следващата година, а записът се подготвя чак за 2018 г. Последното официално излизане на групата бе през 1982 г, като през юни 2016 г. ABBA  се появиха на частна гала-вечер в Стокхолм.

Едни от най-големите хитове на шведите - Агнета Фелтскуг, Бьорн Улвеус, Бени Андершон и Ани-Фрид Люнгста са Dancing Queen, Super Trouper и Mamma Mia. На 22 от песните през 1999 г. бе създаден мюзикъл Mamma Mia!, който пък бе екранизиран през 2008 г. с участието на Мерил Стрийп.

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

много са добри! от времето, когато певците наистина пееха...

3

Супер!

преди 7 години

Страхотна новина! ABBA forever!!!

2

Дедо Гого

преди 7 години

Легендарни и перфектни !!! Що никои не можаха да ги стигнат ?

fallback