Снимка: Reuters

Бъдещето на австралийските рок легенди от AC/DC е застрашено, след като стана ясно, че басистът Клиф Уилямс възнамерява да прекрати музикалната си кариера, предаде Франс прес.

"Това беше смисълът на моя живот през последните 40 години, но след настоящото турне няма повече да изнасям концерти и да участвам в записи", заяви басистът пред сп. "Гълфшор лайф".

Бандата, основана през 1973 година, ще завърши през месец септември в САЩ едногодишното си световно турне. То обаче бе белязано с отсъствието на вокала на бандата Брайън Джонсън, който бе принуден да слезе от подиума, за да не стане глух. Заради това се наложи Аксел Роуз да го замести по спешност през месец март, за да не пропадне турнето на австралийците.

Малкълм Йънг, който свиреше на ритъм китара, напусна AC/DC през 2014 година преди излизането на последния им албум "Rock or Bust". Оттеглянето му се дължеше на заболяване от деменция.

Барабанистът на бандата, Фил Руд пък бе отстранен след ареста му по обвинение в поръчителство на убийство в Нова Зеландия, където живее, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase