Снимка: Reuters, архив
fallback

Рапърът, актьор и продуцент Доктор Дре - една от най-влиятелните личности в хип-хопа, издава първия си албум от 16 години, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Албумът на 50-годишния изпълнител ще излезе като саундтрак към биографичната драма "Straight Outta Compton" за групата N.W.A (Niggaz Wit Attitudes) от Комптън, Калифорния. Членовете на формацията от 80-те и началото на 90-те години на миналия век, сред които Доктор Дре и Айс Кюб, са смятани за едни от най-ранните и най-значими популяризатори на гангста рапа.

В интервю за филаделфийска радиостанция Айс Кюб е намекнал, че новият албум на Доктор Дре ще се появи на 1 август. Според други музикални източници обаче той ще излезе на по-късна дата, а на 1 август Доктор Дре лично ще потвърди новината в собственото си радиошоу.

Прочутият рапър не е издавал албум от 1999 г., когато на музикалния пазар излезе "2001". По-рано през тази година Доктор Дре намекна, че новата му музика ще има "ключова роля" в биографичния филм "Straight Outta Compton", на който е съпродуцент заедно с Айс Кюб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 8 години

от коментар 1 Като се замисля .. най-големия жив.. 2Pac for life

2

Анонимен

преди 8 години

хаха... легендарния албум Dretox за който се "намеква" от 10 години...дре е един от най-големите, но не вярвам този албум да се появи тази година... по-скоро всичко е за подържане на вниманието...

1

Анонимен

преди 8 години

най-големия

fallback