Снимка: Reuters, архив

Оркестърът на Любка Биаджони "София Симфоникс Оркестра" ще партнира на великия тенор Хосе Карерас на предстоящия му концерт в София на 3 декември в зала "1" на НДК, съобщиха организаторите от "Жокер Медия" и "Моко Солюшън".

Изборът е бил направен от Давид Хименес /Испания/, който ще бъде диригент на събитието, и съгласуван с маестро Карерас, който държи да е запознат и с най-малките детайли за последното си излизане пред българската публика.
Събитието ще бъде част от прощалното турне "A Life In Music" на единия от легендарните Трима тенори, с което той ще се сбогува с многобройните си почитатели. Освен "София Симфоникс Оркестра", в концерта ще се включи и световноизвестно сопрано, чието име все още се пази в тайна от организаторите.

Под диригентството на маестро Хименес, който пристигна в София, за да избере оркестъра, музикантите ще представят атрактивна програма с най-известните изпълнения на Карерас от началото на кариерата му досега. От мелодии от времето на "Бел епок" до най-известните оперни арии в света.

Любка Биаджони цу Гутенберг е родена в Рим в семейството на италиански политик. Завършва с отличие хорово и оркестрово дирижиране в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", след което специализира в майсторските класове на Карл Остерайхер /Варна/, Норберт Балач и Ленард Бърнстейн /Академия "Санта Чечилия" - Рим/ и други. Печели първите награди на конкурса за диригенти на Виенския камерен оркестър /1996 г./ и на Европейския конкурс за оперно дирижиране "Франко Капуана" в Сполето /2002 г./.

Билетите за прощалния концерт на маестро Хосе Карерас в София са с цени от 80 до 200 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase