Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Звездите от METALLICA влязоха в 60-ото юбилейно издание на Книгата на рекордите на Гинес с историческия си антарктически концерт, съобщи Контактмюзик.

С шоуто си в Антарктида групата стана единствената в света, свирила на всичките седем континента на Земята.

На 8 декември миналата година Джеймс Хетфийлд и компания пяха пред 120 учени и победители в състезание под купол в близост до аржентинската изследователска база "Карлини". По време на едночасовия концерт "Freeze 'Em All" METALLICA изпълниха 10 парчета, припомня изданието.

Постижението отрежда място на групата в юбилейното издание на Книгата на рекордите на Гинес, което излиза на книжния пазар след седмица.

"Миналата година тръгнахме на турне, както правим през повечето години, и посетихме много от любимите ни места, както и някои нови. Така и не разбрахме обаче, че сме на път да поставим световен рекорд. Слава Богу, че други внимават в картинката и не са пропуснали да забележат, че за една година сме успели да свирим на всичките седем континента, ставайки единствената група с подобно постижение.

Приятелите ни от Книгата на рекордите на Гинес са ни оказали честта да ни включат в юбилейното издание", се казва в изявлението, направено от METALLICA". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

zztop

преди 9 години

До Анонимен: до Сидни-то AC-DC са австралийци точно колкото теб - само, че британски преселници, не Бг.

17

Анонимен

преди 9 години

момчета абе обяснете какво е това ифоне.?

16

до 20

преди 9 години

иФоне ползват не само чалгарите.Подобни обобщения са глупави.

fallback