fallback

Общ преглед

Точно 3-часово шоу в столичната зала „Фестивална“ остави без дъх феновете на прогресив метъл групата "Dream Theater". Както самите музиканти обявиха в началото на концерта, той бе базиран на "хиляди истински истории“.

Музикалната история на легендите започна с припомняне на кориците на всичките им албуми от близо 30-годишната им кариера и с песента "The Enemy Inside".

Джон Петручи (китара), Джон Миунг (бас китара), Джеймс Лабри (вокал), Джордан Рудес (клавир и континуум) и Майк Манджини (барабани) изпълниха обещанията, която бяха дали на българската публика - концертът им започна точно в 20.00 часа и продължи три часа, в които музикантите дадоха най-доброто от себе си.

Музикалното шоу бе разделено на две части, като по средата имаше 15-минутна пауза, заета със забавни клипове с групата. И докато първата част включваше предимно нови песни на групата, то втората се фокусира върху емблематични изпълнения от албума "Awake".

Разбира се, концертът завърши с невероятен бис и обещание към феновете да не чакат дълго до новата среща.

Софийското шоу на кралете на прогресив метъла е част от турнето из Европа и Америка, което представя последния им албум, озаглавен „Dream Theater“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

до бай пешо

преди 9 години

пешо пускай водата и скачай

25

Plovdiv

преди 9 години

Невероятен концерт, щастлив съм , че го гледах. НО утрепките от СМЕ не трябва да се подиграват с една от най-великите банди и с публиката, която пълни ненаситните им търбуси. В тази зама може да свирят ЕРА, ЕР голям , черно фередже и други недуразумения, но не и Dream Theater

24

Боян

преди 9 години

До Фънки и СМЕ: не знам как не ви беше неудобно да организирате концерт на тази банда точно на това място, нямам думи да изразя колко гаден беше звука в залата, баланса на инструментите беше перфектен, но отвън беше една голяма БОЗА. Абсолютен резил. А това, че имаше само един четец за електронните билети беше черешката на тортата...

fallback