Снимка: Reuters

След като преди броени дни зае първото място в класацията за албуми в родината си, младият британски певец и автор на песни Ед Шийран оглави и престижния американски чарт Топ 200 на "Билборд", предаде Ройтерс.

По данни на Нилсен Саунд Скан от втория албум "X" на 23-годишния Шийран през изминалата седмица са продадени 210 000 копия.

На второ място в класацията за албуми на "Билборд" е друг млад британски талант - 22-годишният соул певец и автор на песни Сам Смит с 67 000 продадени копия от тавата му "In The Lonely Hour".

Смит е на второ място в албумната класация и в родината си, а за последен път в престижния чарт на "Билборд" британски солови изпълнители са заемали първите две позиции през 1993 г. Тогава челните места се държат от Ерик Клептън и Стинг, припомня агенцията.

На трета позиция в класацията на "Билборд" за албуми е рапърът Джи-Изи с 46 000 продадени копия от тавата му "These Things Happen".

Победителката от миналата седмица Лана дел Рей се срина до четвъртото място с албума си "Ultraviolence".

Саундтракът на отличената с "Оскар" анимация "Замръзналото кралство" заема петата позиция и отбелязва 28-а последователна седмица в челната петица.

В класацията за дигитални песни на първо място е Сам Смит с 211 000 тегления на парчето "Stay with Me".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase