Снимка: Reuters

Холограмно изображение на покойния певец Майкъл Джексън "пя" на церемонията по връчване на музикалните награди на сп. "Билборд" в Лас Вегас, съобщи Асошиейтед прес.

Холограмата изпълни песента "Slave to the Rhythm", включена в посмъртния албум на Краля на попа "Xscape". Той бе пуснат в продажба миналата седмица. Заедно с изображението на Майкъл Джексън, което повтаряше прочутите движения на музиканта, включително и незабравимата му "лунна походка", на сцената професионални танцьори помогнаха на зрителите напълно да се потопят в атмосферата на живото изпълнение.

Създателите на шоуто до последния момент се опитваха да запазят в тайна подробностите за "завръщането" на певеца, но обещаваха, че бъде нещо "невиждано". Информацията обаче доби голяма гласност, когато компаниите, на които принадлежат правата върху холограмното изображение на певеца, подадоха жалба в съда срещу организаторите на церемонията по връчване на наградите на сп."Билборд" за нарушаване на патента. Съдът все пак реши, че няма достатъчно доказателства.

Майкъл Джексън започва работа над "Slave To The Rhythm", когато записва албума "Dangerous" през 1991 година.

Вижте клип от "завръщането" на Краля на попа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase