Пласидо Доминго Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Не е лесно да напълниш зала Арена Армеец. Това обаче се отдаде с лекота на Пласидо Доминго. Концертът се случи на 14 февруари, а световноизвестният тенор, носител на множество отличия, сподели с публиката силното си сценично присъствие.

Доминго излезе на сцената в компанията на Микаела Оесте (сопрано) и Вирджиния Тола (сопрано). Още с появата си музикантът изправи на крака залата, а до финала на вечерта това се случваше много пъти.

Почти три часа продължи концертът, като в първата част репертоарът включваше произведения предимно на Джузепе Верди – реверанс към 200-годишнина от рождението на композитора през 2013 г.

След антракта в програмата имаше изпълнения от Йохан Щраус, Франц Лехар, както и прочутата „Over the Rainbow” от “Магьосникът от Оз” по музиката на Харолд Арлън, в изпълнение на Оесте.

Под диригенството на испанеца Джорди Бернасер оркестърът от Софийската филхармония потопи публиката в света на класиката, която се оказа може би най-подходящият подарък за Деня на влюбените.

Кулминацията на вечерта естествено дойде с многократната покана за бисове. Музикантите не спряха с изненадите, като най-впечатляващата бе изпълнението на „Моя страна, моя България”.

Част от публиката плачеше, останалата припяваше с музикантите. А Пласидо Доминго трогна с обещанието си "Моя, България, ще се върна!"

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 10 години

Не присъствах на концерта, но не се съмнявам, че е бил ФЕНОМЕНАЛЕН. Друго нещо обаче искам да споделя - забелязвате ли как истински големите хора ВЪОБЩЕ не се големеят? Каква съвършена човечност, скромност и доброта се излъчват от тях? За мен лично това е един изключителен парадокс, на фона на родните "звезди", чието самочувствие ме изумява и дори потресава... Та, това исках да кажа.

15

Димов

преди 10 години

БТВ записаха концерта.Не знам кога ще го дават, но всички, които не можаха да ни чуят на живо, ще имат възможността да се насладят на този гений!

14

az

преди 10 години

Уникален човек!!!

fallback