Пласидо Доминго Снимка: Булфото

Общ преглед

Не е лесно да напълниш зала Арена Армеец. Това обаче се отдаде с лекота на Пласидо Доминго. Концертът се случи на 14 февруари, а световноизвестният тенор, носител на множество отличия, сподели с публиката силното си сценично присъствие.

Доминго излезе на сцената в компанията на Микаела Оесте (сопрано) и Вирджиния Тола (сопрано). Още с появата си музикантът изправи на крака залата, а до финала на вечерта това се случваше много пъти.

Почти три часа продължи концертът, като в първата част репертоарът включваше произведения предимно на Джузепе Верди – реверанс към 200-годишнина от рождението на композитора през 2013 г.

След антракта в програмата имаше изпълнения от Йохан Щраус, Франц Лехар, както и прочутата „Over the Rainbow” от “Магьосникът от Оз” по музиката на Харолд Арлън, в изпълнение на Оесте.

Под диригенството на испанеца Джорди Бернасер оркестърът от Софийската филхармония потопи публиката в света на класиката, която се оказа може би най-подходящият подарък за Деня на влюбените.

Кулминацията на вечерта естествено дойде с многократната покана за бисове. Музикантите не спряха с изненадите, като най-впечатляващата бе изпълнението на „Моя страна, моя България”.

Част от публиката плачеше, останалата припяваше с музикантите. А Пласидо Доминго трогна с обещанието си "Моя, България, ще се върна!"

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар