Снимка: Булфото

Новото риалити "Музикална академия" тръгва в ефира на TV7 от 24 септември, съобщиха продуцентите на пресконференция днес.

Зрителите ще могат да видят 26 концерта, в които ще се сблъскат популярни изпълнители от няколко поколения, както и напълно неизвестни таланти.

"Ще представим живота на звездите такъв, какъвто е – от разработването на песента, през репетициите, грима, сценичния костюм до излизането на сцената и изпълнението. Петима любими певци от 80-те, петима любимци на днешните тийнейджъри и петима абсолютно неизвестни талантливи българи влизат за три месеца в една къща, където ще живеят и работят заедно", разясни продуцентът на продукцията Андрей Арнаудов.

Музикален продуцент на шоуто ще бъде Графа. В журито пък влизат Георги Христов, Здравко от "Ритон", Фънки и Люси Дяковска. Най-тежко ще бъде положението на Здравко, тъй като неговата творческа и житейска половинка - Катя, ще води отбора на звездната група от миналото.

"Съгласих се, защото това е нещо уникално, което не е правено в световен мащаб", обясни мотивите да поеме поканата за жури Георги Христов.

"Освен това е авторско и изцяло подкрепя българската музика, за която има дефицит на пазара днес", допълни Здравко.

Най-краен бе Фънки, който обеща да няма милост за никого. "Тежко им. Независимо, че са ни колеги, ако са скапаняци, ще ги ритаме. Ако им паднат гласовете и почнат да мрънкат, ще сечем глави!", категоричен е Ковачев.

С този музикален формат ще продуцираме и финансираме само българска музика, заяви от своя страна Николай Бареков.

Стана ясно, че във формата чалгата ще бъде табу. Което не е изненада при присъствието на Графа като музикален продуцент. По същия начин той действаше и в X Factor.

"Музикална академия" ще има всяка седмица по три дейли епизода и два концерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase