Милица Гладнишка и Цветомир Цанков откриват феста. Снимка: „Джаз форум Стара Загора”

С джаз от началото на миналия век на 2-ри август от 19.30 часа започва второто издание на фестивала Lozenets Jazz Time. Едни от най-добрите майстори на класическия джаз излизат на сцената в центъра на Лозенец, за да разпалят летните страсти в курортното селище.  Солисти ще са Милица Гладнишка и Цветомир Цанков.

С рагтайм, блус, диксиленд и суинг дуетът на актрисата Гладнишка и киноведа Цанков обединяват музикалния си талант във формацията Dixieland All Stars.

Изпълнителите закриха второто издание на „Джаз форум Стара Загора” през юни. Тогава Милица Гладнишка за първи път свири на тромпет пред публика, а инструменталистите внезапно зарязаха микрофоните, напуснаха сцената и свирейки, се смесиха с хората, които пееха „When The Saints”.

Втората част на фестивалната вечер ще насочи публиката към импровизационното изкуство на музикантите от Opus 5. На сцената ще чуем Петър Момчев – саксофон, Росен Захариев – тромпет, Димитър Карамфилов – контрабас, Любо Цанев – пиано, и Борислав Петров – барабани. Те ще свирят изцяло авторска музика, повлияна от класическите и съвременните тенденции на американския джаз.

За финал първият фестивален ден предвижда джемсешън с участието на всички музиканти и техни гости. На сцената са добре дошли както професионалистите, така и хора , за които джазът е просто любов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase