Румънеца и Енчев. Снимка: Булфото

„Никога през живота си не сме шофирали, употребили алкохол. Никога не сме се возили при някого, употребил алкохол”. Така Румънеца и Енчев коментираха трагедията, случила се вчера на "Цариградско шосе", където пиян таксиметров шофьор уби младо момиче и рани тежко други 11 души.

В писмо до медиите музикантите изказаха съболезнованията си към близките на починалата млада жена и отправиха надежди, че останалите ранени ще се възстановят напълно.

Двамата обещаха, че за известно време спират да ползват таксита и предложиха на таксиметровите фирми и съответните държавни органи да въведат строги проверки за употребата на алкохол от страна на таксиметровите шофори, преди да започнат работа.

По повод недобросъвестните водачи Румънеца си спомни случка, на която станал свидетел: „В една неделна сутрин съвсем наскоро седнах на кафе до автомивка, за да изчакам да ми измият колата. На съседната маса се бяха настанили трима таксиметрови шофьори, които си говореха. Ненадейно един от тях се появи с три бутилки бира и след като ги изпиха, те си пожелаха успех с „Доходна и безаварийна!”, и очевидно тръгнаха да си вадят насъщния”.

Енчев припомни за парчето на дуета "Втори живот", посветен именно на такива шофьори, които са убедени, че на тях подобни инциденти няма да им се случат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase