Снимка: Reuters

Британската метъл група "Моторхед" отмени летните си фестивални участия заради влошеното здраве на фронтмена Леми, предаде Ройтерс.

67-годишният Леми, чието истинско име е Иън Килмистър, се е извинил на феновете за решението на групата да отмени шест концерта в Германия, Франция и Русия, пише БТА. Фронтменът на "Моторхед" също така е смекчил сериозността на здравословните си проблеми, споделяйки, че очаква да бъде "в стихията си" по-късно през годината.

Групата вече отмени три свои концерта през юни. Според съобщенията Леми е страдал от хематом.

"За мен беше трудно решение, тъй като не ми харесва да разочаровам феновете, особено в трудно икономическо време, въпреки което те харчат пари, за да ни слушат. Понякога обаче човек не може да направи нищо друго, освен да се вслуша в препоръките на лекарите. Сигурен съм, че скоро ще се завърна и ще сритам всички отзад", се казва в изявлението на Леми, поместено на сайта на групата.

Килмистър е единственият постоянен член на "Моторхед" от сформирането на групата през 1975 г. Най-известният албум на британската банда е "Ace of Spades", издаден през 1980 г. Очаквасе "Моторхед" да пуснат 21-ия си студиен проект "Aftershock" по-късно през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase