Psy Снимка: БТА

2012 беше доста силна музикална година, но в един от основните й символи се превърна заразното парче Gangnam Style, което дали заради танца към него, дали заради по-екзотичното си звучене, успя да превземе цялата планета и да се окичи с титлата най-гледано видео на всички времена.

Първоначално взето за майтап и развеселило доста хора, то се превърна с времето в ужасен дразнител за меломаните, докато кореецът Psy обикаляше целия свят, за да го разпространява заедно с така станалия популярен вече танц към него. След като само за броени месеци успя да премине границата от 1 милиард гледания в Youtube, видеоклипът в момента има над 1,5 милиарда гледания във видеоплатформата.

Всички очакваха, че след този фурор най-вероятно това ще бъде поредният изпълнител от по-далечна страна, който ще събере вниманието на публиката за известно време, а после набързо ще залезе в опитите си да създаде още нещо поне толкова популярно.

На първо място обаче Psy вече е добре утвърден изпълнител в Южна Корея и изобщо в цяла Азия, което само по себе си е достатъчно широк пазар и му носи достатъчно публика, за да бъде световна звезда. След множеството си визити в Америка и Европа обаче изглежда, че кореецът не мисли да спира дотук и сега идва с ново парче и нов уж комичен видеоклип към него. 

Gentleman ни носи същото не особено впечатляващо звучене, което обаче лесно ще се лансира от комерсиалните телевизии и радиа. Видеоклипът отново не е особено смислен, но ще се опита да промотира нов луд танц, който хората по цялата земя да се опитат да повтарят.

И докато не сме очаквали някакви страхотни новости от наследника на Gangnam Style, то наистина изненадващото и плашещото идва от гледна точка на успеха, който изглежда сякаш може и да се повтори в същите плашещи размери – само за 2 дни в Youtube парчето вече е събрало над 70 милиона гледания, а така също се поства и усилено в социалните мрежи. Дали и 2013 ще бъде белязана от нов доминиращ масов хит от Psy предстои да разберем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase