Първият у нас видеоклип на "Харлем шейк", е в подкрепа на уволнения пловдивски учител Христо Данев, обявиха Румънеца и Енчев. Във видеото е монтирано и част от скандалното клипче.

„По всички краища на земята се интерпретират и снимат "Харлем шейк" видеа”, разказва Румънеца. „Страшно му се изкефихме и решихме, че това може да е част от наш проект.” Така се ражда идеята за „Да Клуб”, като първоначално двамата мислят да направят селф мейд "Харлем шейк" – за чисто забавление, което просто да се качи в нета. После обаче Румънеца и Енчев решават, че ще снимат и видеоклип.

„Както си пътувахме за Бургас - ей така, в колата ни хрумна да снимаме клип в морския град”, твърди Жоро Енчев. А Румънеца допълва: „Още по път се обадихме на режисьора със звучния артистичен псевдоним Bashmotion (по-известен като Баша). Идеята за клубен "Харлем шейк" толкова му допадна, че още на следващата сутрин беше в Бургас със снимачен екип и съпътстващите такъми”.

 

„Нямахме нито сценични дрехи, изобщо не бяхме подготвени, но успяхме да се справим доста бързо. Нашите приятели от „Бургас търси талант” пък ни помогнаха много и за снимките се стекоха над 50 души. И всички те се забавляваха и направиха истински купон, смее се Енчев.

 А дуетната му половинка допълва: „Комбинирали сме клубни сцени с "Харлем шейк", така че се получи първият клубен "Харлем шейк", както и първият у нас клип, комбиниращ няколко "Харлем шейк"-а, заснети на различни локации”.

Докато обаче тече монтажът на клипа, гръмва скандалът с уволнения пловдивски учител Христо Данев. Организираното от него „шейкване” на ученици според училищните власти било недопустимо и уронващо престижа и на учители, и на школото. „Взехме този случай присърце”, категоричен е Енчев. Според него няма нищо лошо през свободното си време ученици да се забавляват по този начин. Нещо повече, двамата музиканти застанаха плътно зад Христо Данев и призоваха от национален ефир даскалът да бъде върнат на работа. Видеото пък решиха да посветят на тази кауза.

За останалите участници във видеото Румънеца и Енчев издават, че баш по харлемски се шейква и една баба с пазарска торба, а също и целият баксетболен отбор на „Черноморец”-Бургас. Има и още атрактивни образи като монтьор, който „полудява” и става целият в масло.

„Цялата държава се шейква в момента! И ние с нея! Очакваме мало и голямо да се шейкне също!”, шегуват се рапърите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase