Снимка: 5W communications

В последния ден от месец март пистите над Банско ще бъдат озвучени от музиката на Боб Синклер. Събитието е най-новия проект на един от най-известните диджеи в света. Следващата добра новина е, че входът е свободен, ако имаш билет или карта за лифта.

Ще го подгряват Peyton & DJ Annemiek (Ibiza), DJ Matrixsoul & DJ Sprite. Началният час е 11.00 часа, на Бъндеришка поляна.

Боб Синклер всъщност е псевдоним на Кристоф ле Фриан. 43-годишният скандален френски DJ се е вдъхновил от филм с Белмондо, когато е измислял сценичното си име преди двайсетина години. Оттогава той не е спирал да е номер едно. Не е спрял и да се движи – между Лос Анжелис, Маями, Ибиса, Лондон и Париж.

Диджеят обяснява, че поддържа добрата си форма със спорт и не се докосва до наркотици. Влюбва се. Обича живота, както и квартала си в Париж – Льо Маре, по думите му – артистичен и бохемски, пълен с история и изкуство. Tой е човекът, създал Love Generation и World Hold On, възродил Tik Tok, Rock This Party, Sound of Freedom.
Посещението на Кристоф у нас е част от турнето, с което рекламира последния си албум Disco Crash.

По-интересното е, че през април му предстои издаване на нов трак – Paris by Night! Ето как той представя новото си произведение: “Това е истински забавна компилация, с абсолютно неустоими хитове – Grupie, Far l’amore и др. Аз обичам да прескачам в различни стилове, затова непрекъснато търся нови сътрудничества, нов звук. Винаги съм търсел новите имена, работя както с утвърдени изпълнители, така и с изгряващи звезди. Вярвам, че те са талантите на утрешния ден и съм представил няколко от тях в Paris by Night.”

Проектът е както завръщане към традицията, така и много авангарден по своему, той е вдъхновен от руски, джаз и латино мелодии.

„Paris by Night включва голямо разнообразие от звуци, този проект звучи в традицията на кабарето и бурлеската – един клоунски свят, който съм комбинирал с диджейска музика.”

Боб Синклер никога не ни е разочаровал. А сега ни прави комплимента да сме първи – дни преди световната премиера на Paris by Night Синклер ще „свири” над Банско. И дори може да се пусне по пистите, обещава DJ-ят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase