Скрийншот: Youtube

Протестите срещу ЕРП-тата и монополите се оказаха вдъхновение за написване на песен. От вчера в мрежата за споделяне на видеоклипове Youtube може да се открие най-новото парче на Румънеца и Енчев - "Аз съм много луд" (Оставам тук).

"Аз съм много луд
ще остана тук,
ако остана тук,
значи, че съм луд."

Това е припевът на песента, която е първото музикално произведение, вдъхновено от народния гняв срещу ЕРП-тата и монополите.

В първия куплет лирическият герой представя себе си за страдалец, който обаче не е загубил жаждата за живот: "фалирал оптимист съм!". Въпреки ЕРП-тата и монополите той е намерил сили и воля да остане жив:

"Падам, ставам, фалирал оптимист съм!
Напук на ЕРП-тата и монополите - жив съм.
Не съм хейтър, никого не мразя,
имам мечти и се опитвам да ги пазя!"

Всъщност нещото, което е провокирало Румънеца и Енчев да напишат песента, е, че почти всеки втори коментар в интернет около случващото се последните няколко дни в България гласял неща от рода на: "Аз си стягам куфарите, няма смисъл да оставам изобщо", твърдят самите автори на парчето.

"Мислим, че бягството от проблемите не е в никакъв случай тяхно решение. Направили сме една песен - ще ни простите, тя не е 100 процента професионална, все пак е правена за няколко часа, но мисля, че ще ви даде една по-различна гледна точка и може би ще ви накара да останете", твърдят двамата музиканти.

Румънеца и Енчев обвиняват в монопол не само ЕРП-тата, но и ТЕЦ-вете и мобилните оператори. "Като цяло всички ние, които искахме нещо смислено, се чувстваме доста излъгани.Според нас големите победители са пак монополите", твърдят рапърите.

В клипа на фона на рап римите се виждат снимки от протестите, както и фотоси на успели и популярни българи като Христо Стоичков, Димитър Бербатов и Ивет Лалова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase