Снимка: Yalta Club

Преди дни ви запознахме с една от водещите млади надежди на електронната сцена – холандецът Ники Ромеро, поставен от феновете под N17 в света в класацията на DJ Mag за миналата година. В събота вечерта той разтресе клуб Ялта с убийствен сет пред полудялата публика, а минути преди това ние успяхме да отмъкнем няколко минути от времето му и да му зададем няколко кратки въпроса.

Още по темата

В последните две години ти се превърна в един от топ диджеите на планетата. Но всъщност се занимаваш с музика от малък. Беше ли пътят към успеха дълъг и труден, как успя да продължиш да преследваш мечтата си, преди да станеш известен?

Наистина беше много дълъг път, но честно казано за мен това не беше проблем – правя и съм правил много неща и е имало много работа, но музиката е нещо страхотно и ... (Прекъсва изречението си за да запее звучащата в клуба песен) О, извинявайте... Така че съм просто щастлив, че всичко се получи така добре. Понякога обаче наистина е трудно, защото музикалната индустрия е наистина странен пазар – трябва да направиш нещо изключително, да си много добър, за да можеш да изпъкнеш пред всички други.

И какъв е животът ти сега – хората си представят лъскавия и лесен живот на диджеите, но всъщност има и доста за вършене, нали?

Животът на диджея наистина е страхотен, но идва също така с големи лишения. Чудесно е, че мога да пътувам навсякъде, но например в момента съм на турне и това е последната ни седмица и половина на изпълнения и е наистина изморително, почти нямаш време за почивка или спане. Снощи нямах никакво време за спане, а денят преди това спах само два часа на летището, така че си има доста препятствия. Трябва просто да си много енергичен, за да го правиш.

Много ли се промени животът ти в последните 3 години, след като започна да набираш популярност?

Да, доста. Преди живеех спокойно с родителите си, а след като всичко се нареди толкова добре сега почти нямам време да се виждам нито с приятелите ми, нито с родителите и семейството ми. Всичко се промени, но аз го приемам, защото всъщност именно това исках. Така че сега съм доволен, че имам страхотен екип и споделям цялото това изживяване с тях.

Правиш ли нещо друго, освен да се занимаваш с музика?

Вече нищо. Преди имах свободно време, но сега нямам и не знам какво бих правил с него. Ако евентуално обаче успея да се освободя за малко, обичам да карам мотори.

Ти си един от лидерите на едно младо поколение в електронната музика, което я изведе на съвсем нови висоти. Някои обаче критикуват това по-комерсиално мейнстрийм звучене от последните години, какво би им казал?

Хората винаги ще имат различни мнения, собствени възгледи за това кой си ти, какво правиш, в нашия случай и каква музика продуцираш. Но всъщност на мен не ми пука толкова. Аз съм този, който искам да бъда, правя това, което желая. Винаги ще има фенове, които ще казват – това е комерсиално, не е добре... Но аз знам откъде идвам и какво искам да правя и се радвам на всички, които харесват това, което правя. Дори за тези, на които не им харесва – няма нищо, те имат собствен вкус и им допадат други имена. Но аз не мисля, че съм прекалено комерсиален – правя най-различни неща, понякога те са по-комерсиални, а понякога доста по-ъндърграунд.

Разкажи ни повече за партньорството ти с Дейвид Гета.

Той беше изключително важен за развитието ми. Той ме избра през 2011 и нещата започнаха да се случват в началото на 2012. Помогна ми много, пускаше парчетата ми, работехме заедно върху общи продукции. Той ме научи на много неща, но всъщност и аз го научих на някои. Но той е един страхотен ментор, получи се много добра колаборация между нас. Такъв човек може да ти помогне много в живота.

Какво е мотото ти в живота?

Може би „Прави това, което ти харесва и което обичаш”, защото животът и без това е кратък.

Как се поддържаш мотивиран да работиш постоянно?

Хората пред мен в клубовете, те ме мотивират. Винаги като ги видя ми дават толкова много енергия, готов съм да направя всичко за тях. Заради хората искам да продължа да се занимавам с това.

Ти все още си сравнително ново име. Как искаш да се развиваш занапред?

На сцената съм едва от 4 години и мисля, че има още много неща за постигане. Да бъда под N17 в класацията на DJ Mag естествено беше страхотно, надявам се тази година класирането да е още по-добро. Но има толкова много други работи, на които да се уча. Сега започнах моя собствен лейбъл, мое собствено радиошоу. До момента се справихме супер, но има още много неща – аз тепърва започвам.

Разкажи ни за най-емоционалното ти парти до момента.

Имал съм наистина брилянтни гигове, но може би най-страхотният беше когато бях на главната сцена на Tomorrowland. Да бъда там, да видя всички тези хиляди хора пред мен, сред които и много мои добри приятели. Това е един от най-добрите фестивали в света, може би най-добрият. Това беше сред най-силните моменти в живота ми, неописуемо чувство.

Има ли нещо друго, което би искал да кажеш на хората тук?

Искам само да благодаря на всички хора в България, които са искали да дойда и да пускам, и които ме подкрепят. Не съм бил тук досега, но мисля, че с феновете можем да направим голямо шоу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase