Ники Ромеро Снимка: Facebook

Последните 3 години доведоха до пълна метаморфоза електронната сцена и особено утвърдените стилове като транс, хаус, техно и други, които преди бяха ясно отделени и лесно разпознаваеми. 2010 обаче беше белязана както от израстването на сцената до много по-мейнстрийм ниво и по-голям брой фенове, така и от вплитането на различните стилове и размиването на границите между тях – две взаимносвързани явления, които доведоха до край денс революцията и направиха големите електронни хитове от последните две години широко популярни за масовата публика. 

Това ново течение в електронната музика, което много определят като електро-хаус, даде шанс на цяла редица нови имена да изгреят и да станат лидери на изцяло нова страница в историята на сцената. Именно като един от тях се очертава Ники Ромеро. Холандският диджей е едва на 24 години, но вече заема 17-тата позиция в класацията на DJ Mag за диджеи. Не само това, но той дебютира директно на това място като най-високо ново попълнение за изминалата година и е един от най-високите дебюти изобщо в историята на класацията след Скрилекс.

Пътят към славата му започна сравнително скоро, въпреки че той се занимава с музика от малък и опитва да пробие на електронната сцена още от 2008. Едва през 2011 името на Ники Ромеро започва да се чува по-често и да се появява в уважавания портал Beatport – главно с различни ремиси. Голяма част от феновете на EDM са го чули за първи път с бруталната му преработка на класиката Flash, въртяла се от редица от най-големите имена през 2011. Той започва да работи заедно с Хардуел и тогавашния N1 Давид Гета. Именно французинът успява да тласне Ромеро към истинската популярност, като го взима под крилото си. В миксирането на големите хитове на Гета, Ромеро привлича все повече внимание.

Така се стига до първата му по-сериозна продукция в края на 2011 – с мега горещия в този момент Avicii, който бълва хит след хит. Общото им Fuck School, по-късно прекръстено на Nicktim, отваря вратите за холандеца, който има подобно звучене на русолявия швед.  Това му позволява и в първите месеци на 2012 буквално да превземе сцената – първо заедно с Гета в хитовите Wild Ones Two и Metropolis, а после и с Toulouse – превърнала се в един от най-обичаните от феновете тракове за 2012, неизменна в сетлистите на големите диджеи. Последваха още колаборации – за звездния албум на култовия Калвин Харис, заедно с българския любимец Фед ле Гранд, както и множество соло парчета.

И докато всички тези продукции са впечатляващи – те остават на заден план на фона на шоутата, които прави Ники Ромеро на живо. Макар много от новите имена да бягат от това, то Ники Ромеро е именно на първо място диджей, като оставя публиката си без дъх още в първите минути на изпълненията си. С убийствено темпо и постоянно миксиране на най-неочаквани парчета, Ники Ромеро успява да спечели тълпата много бързо навсякъде, където и да отиде, и обикновено изпълва и преизпълва обещанията си за добро парти. Тази вечер той гостува за първи път в София, в клуб Ялта, и най-вероятно феновете ще усетят напълно безспорните му качества.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase