Гостите, уважили събитието. Снимка: НДК

Възроденият празничен новогодишен концерт с участието на Симфоничния оркестър на БНР под палката на маестро Емил Табаков и коледните изпълнения на Детския хор на Радиото с диригент академик Христо Недялков са водещите музикални акценти в програмата на Новогодишния музикален фестивал на НДК.

В програмата на музикалните празници ще гостуват и знаменитият тенор Хосе Карерас , Vienna Mozart Orchestra, Конча Буйка, и Нешка Робева със спектакъла си „Кармен от „Факултето“ .

В 18.30ч., Детския хор на Българското национално радио ще открие своя традиционен Коледен концерт в зала 6 на НДК на 22 декември. Публиката ще чуе песните на композиторите Добри Христов, Ангел Букурещлиев, Венедикт Бобчевски, Петър Бояджиев, Петко Стайнов, Георги Димитров, по стихове на Петко и Пенчо Славейкови, Николай Ракитин, Кирил Христов, Димитър Спасов и др.

Спектакълът “Пътешествие по Дунава” начело с маестро Емил Табаков, Симфоничния оркестър на БНР и гост-солистите Олга Михайлова-Динова и Георги Султанов, ще бъде естествената кулминация на Новогодишния музикален фестивал в НДК. Концертът започва в 18.30 часа на 1 януари 2013 г. в Зала 1.

На 5 декември бе дадено началото на Новогодишния музикален фестивал. В рамките на откриването беше представена и фотоизложбата „Пътешествие по Дунава”, която е отворена за посетители в централното фоайе на Двореца до края на декември.

Събитието уважиха диригентът маестро Емил Табаков, Нешка Робева, акад. Христо Недялков, посланиците на Германия, Австрия и Румъния, както и програмният ръководител на WWF Веселина Кавръкова. Сред гостите бяха и представители и на Мариза и Конча Буйка, както и на Панаира на книгата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase