fallback

За много хора в България 90-те никога не са излизали от мода. Показва го музиката, която се пуска в клубовете, показва го и музиката, която се пуска по радиата.

Така че не е чудно, че редица изпълнители от този период се събират на едно място за концерта-парти “Обичам 90те” на 16 ноември в зала "Фестивална", София. 

Dr. Alban, Ice MC, Captain Jack, DJ Sash!, 2 Brothers on the 4th Floor, Ирина Флорин, Стоян Михалев и Виктор, Камен Воденичаров, Тони и деветдесетарски сетове на DJ Marti G и DJ Simon & Sash ще будят носталгични спомени в българската публика.

По повод на концерта се свързахме с две от ключовите лица, които ще излязат на сцената - Саша Лапенсен (DJ Sash!) и Брус Лейни - фронтменът на Captain Jack, за да видим как си спомнят 90-те.

Липсват ли ви 90-те години?

DJ Sash: Да, липсват ми 90-те... това беше най-хубавият период от живота ми.

Брус Лейни: Не бих казал. Човек трябва да се движи напред. 90-те бяха страхотно десетилетие. И ние все още продължаваме да сме букнати месеци напред за партита за 90-те. Това е част от живота ми сега.

Как е еволюирала музиката от 90-те досега?

DJ Sash: За мое съжаление трябва да кажа, че голяма част от денс музиката в наши дни ме отегчава... Динамиката на 90-те вече я няма. Както и звездите, които правеха музика тогава. Сега музикалните изпълнители изгряват и залязват прекалено бързо.

Брус Лейни: Музиката се движи на вълни. Когато стартира един стил и всички го следват. Денс стилът се завърна, навсякъде! Нови, свежи и наистина готини парчета.

Кажете ни някои от любимите ви парчета.

DJ Sash: Бих споменал едно такова на DJ Quicksilver - Belissima.

Брус Лейни: В денс стил: Gypsy Woman, Mr. Vain, What is Love, Freed from Desire, It's my life, Blue (Da Ba Dee), Rhythm of the Night... Тези, които бих определил като наистина готини за себе си: Age of Love, Show me Love, It's like that, Sweet Harmony, Sing it back, Out of Space. И разбира се, всички песни на Captain Jack! Но наистина не бих могъл да посоча една песен, която е най-любимата ми. Има още толкова други страхотни денс парчета.

Българите наистина се забавляват с музиката на 90-те. Така ли е и в другите страни?

DJ Sash: О, да. Към момента участвам основно в партита, посветени на музиката от 90-те години. След два дни съм в София за такова парти, а след две седмици ще бъда в Австралия за деветдесетарско парти. Така че манията по 90-те е обхванала целия свят.

Брус Лейни: Разбира се! Участвахме в мащабни фестивали, посветени на 90-те години в Холандия, Финландия, Норвегия, Германия, Швеция, Австрия, Полша, Белгия и Русия. Всички тези страни се забавляват с музиката от 90-те. Така че можете да сте сигурни, че тенденцията от България важи за целия свят.

С какво се занимавате сега?

DJ Sash: Все още същото, което правех и през 90-те. Постоянни участия в концерти и партита по цял свят. И разбира се, създавам нова музика. Новият сингъл на SASH! е вече факт - “What is life”. Новият албум със заглавие “Life is a beach” също вече е на пазара.

Брус Лейни: Опитвам се да измисля нови и креативни неща за феновете, с които да се забавляват и същевременно работя по нов албум. Така че, бъдете нащрек!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ZLA

преди 11 години

Да,така е!След 2000 година-нищо ново вече.Само видоизменено старо.Който е израснал с Пърпъл и Юрая,знае,че никой не ги е достигнал и задминал.И няма да има такива!Колкото и да се напъват-всички са еднодневки-днес ги има,утре-не!

15

Анонимен

преди 11 години

аз имам носталгия към евродиското от 80-те - модърн тоукинг,сиси кеч...също и към италианската музика с изпълнители като ал бано...да добавим и рики е повери и абба.

14

Анонимен

преди 11 години

Не,на мен ми липсва тая от 80-те-

fallback