Снимка: Facebook
fallback

Въпреки че го няма вече 20 години, Димитър Воев продължава да вдъхновява българския уейв. В негова памет на 27 октомври в столичния клуб Mixtape 5 може да презаредим с музиката на „Нова генерация“.

Малко по-рано лични вещи на поета и музиканта – писма, сценични предмети, сувенири и фотоси ще бъдат подредени в изложба, чието място все още се уточнява. Организаторите предвиждат и литературно четене на творби на Воев, с което ще се отбележи новото издание на стихосбирката му от 1996 г."Поздрави от мен боговете".

Концертът е кръстен "Улица "Нов живот": 20 години след Димитър Воев", съобщиха организаторите във Facebook.

Воев ебил  част от банди като „Парадокс“, „Кале „Вход Б“ и естествено „Нова генерация“. Само 18-годишен написва текста за една от най-известните песни на група „Атлас“ - „Кукла“. Неговите текстове и музика са превърнати в култ за повече от едно поколение българи.

Димитър Воев си отива от този свят твърде рано, едва на 27 години. Може би неслучайна възраст – точно на толкова ни завещаха изкуството си и други философи на своето време Джим Морисън и Кърт Кобейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

От генерацията

преди 11 години

100 брадати социолози виждам, вървят напред.Нещо явно ги тревожи, може би изискват ред.Черни въглени скучаят върхумоята съдба.Знам, че те ще се разкарат, ако свърши с тях света.Аз съм едно плашило, аз съм едно дете,аз съм пространство сиво, аз съм Де Де Те.В мен умрели са съдбите, милиони приказки.Спрете, искам си парите, които вложих във мечти!Тъжен сезон е този кон, с който препускаме ние.Аз ще мълча, ти ще мълчиш, а вълк в гърдите ни вие.Милионер тълпите води, в култ издига сво

16

алабала

преди 11 години

Оправи си правописа и мозъка!

15

в

преди 11 години

Димитър Воев е направо класик. Представител на поколение, което е видяло в пъти повече, от тези, които сега във форума се чудят кой е и какво толкова направил Митко, от какво бил умрял, или (ще цитирам онзи слабоумен *** Pra Se): "снимал се до кофа"... Голям поет и голям музикант. Сега такива като него няма, или са на изчезване. Поклон пред Димитър Воев и благодарност за творчеството му. Нова Генерация Завинаги.

fallback