Лидерът на Guns N Roses Аксел Роуз оправда напълно репутацията си на човек-динамо. Снимка: Dnes.bg
fallback

"Задните редици пред сцената да укротят ентусиазма!"

Тази команда на Аксел Роуз беше напълно в образа му на чепата и самовлюбена звезда, но не и за тези, които дочуха и разбраха правилно апела на лидера на последната формация на Guns N Roses, изстрелян по време на втория ден от фестивала на тежката музика Sofia Rocks и състоял се на Националния стадион „Васил Левски“.

Oще по темата

Всъщност един от символите на рока искаше да укроти ентусиазма на родните меломани, чакали го четвърт век, макар и без Слаш и Дъф Макгахън, Изи Страдлин и останалите от първите две издания на американската рокформация, приета наскоро в Залата на славата.

На Аксел му се беше случвало десетки пъти да става свидетел на сакатлъци заради феновете. И взе мерки.

Аксел разнебити без остатък въпросителните на феновете, че няма право да трупа още слава и милиони долари с марката „Guns N Rose“.

И при положение, че трябваше да стопява в адската мараня разочарованието на зрителите, че след Godsmack от афиша отпадна и Iggy & The Stooges.

Ентусиазмът и талантът на формацията му с трима китаристи, клавирист, басист и гръмотевичния шоколадов басист Франк Ферер обаче не само надскочиха летвата на очакванията, но и дадоха заявка за музикално събитие на годината.

Великолепната седморка на Уилям Бейли, каквото е всъщност рожденото име на Аксел Роуз, надскочи себе си и стопи песимизма на феновете, че не трябва да има посегателство върху оригиналния състав на  Guns N Rose.

Мнозина дори намериха целенасочено търсена прилика на водещия китарист DJ Ашба със Слаш заради свещенодействието по китарния гриф и бомбето.

26-те емблематични песни за гига на групата от световна величина бяха излапани на един дъх от българите въпреки маратонските три часа.

Аксел напълно оправда и репутацията си на суетен рокаджия, след като смени за спектакъла, организиран от „Болкън Ентъртейнмън“, четири каубойски шапки, три кожени якета.

Изключи големите монитори – да не го гледат в едър план, прати акредитираните фотографи малко преди средата на терена на Националния стадион и свали след 90 минути широките си очила. Но пък подсигури топовни изстрели и фойерверки през песен.

Близо 35 хиляди родни фенове, подкрепени мощно и от представители на Обединеното кралство, пяха в един глас „Sweet Child of Mine“, "November Rain“, „Don't Cry“, „Civil War“, „Knockin on Heaven's Door“, „Night Train“, „Patience“... Заиграха се и по-тънката струна със собственото си виждане върху AC/DC с „Whole Lotta Rosie и на Pink Floyd - „Another Brick in the Wall“.

Една от най-слушаните групи в Обединеното кралство - Kaiser Chiefs, пък защити репутацията си на група, която сама може да бъде хедлайнер във фестивал.

Within Temptation с мощните вокали на пременената като метъл булка Шарън ден Адел щеше да разцепи жадното за дъжд небе над София.

Американците от Ugly Kid Joe заразиха с ентусиазма си и най-придирчивите фенове, въпреки че нямат албум вече 16 години, а хитовете са им общо два.

В отсъствието на „контузения" Iggy Pop родните банди Der Hunds и  D2 предразположиха напълно рокаджиите за Sofia Rock 2012.

Очаквайте ексклузивно интервю на китариста на Trivium Кори Болю специално за Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

az

преди 11 години

Концертът беше страхотен! Аксел е невероятен шоумен, а останалите момчета свирят та се късат!

104

Анонимен

преди 11 години

Страхотен концерт, AXL ROSE показа невероятна класа...

103

Izzy Stradlin

преди 11 години

nIKS, прав си пич, пиши си една голяма шестица и дай да ти се подпиша. Пожелавам ти да ходиш само на концерти, на които бирата е по 80 ст, водата ти дават да си я носиш от къщи (в краен случай да си я наливаш от ***) и да нагъваш хот дог с домашната лютеница на *** или баба ти, а в средата кренвирша на някой френд. Така ще имаш време и настроение да броиш публиката още по-точно. Е, ако все пак някое циклонче мине и отнесе тебе, и всички подобни на някое още по-евтино място - още по-добре

fallback