Clawfinger нажежиха допълнително гореща София. Снимка: Dnes.bg

Клипът с официалното извинение на Godsmack без съмнение не е компенсирал феновете им, но всички останали меломани на Sofia Rocks 2012 не усетиха липсата на американския квартет заради сърцатото и експлозивно себераздаване на Clawfinger и на заелия мястото на хедлайнер американски брутален квартет Trivium.

Двете банди заедно със Scar Symmetry, Heaven Shall Burn и Sweet Savage вдигнаха летвата високо над Националния стадион „Васил Левски” за втория ден на фестивала, чийто афиш се стесни още с отпадането и на Iggy & The Stooges.

При първата си поява на българска сцена Trivium забиха като за последно, възпламенени от над 15-те хиляди фенове. В канонадата от мощни вокали, китарни рифове и грохотни барабани вокалът Мат Хиифи поздравяваше на чист български език публиката. Хвалеше страната ни, гозбите, питиетата и за разлика от други групи уцели и ударенията.

Грейнал от щастие заради всеотдайността на родните метъли, японоамериканецът не спираше да повтаря, че всеки път, когато Trivium е турне, ще се завръщат у нас.

Същото обещание преди това, но в ексклузивно интервю за  Dnes.bg, даде китаристът и втори вокал Кори Бюлио.

Clawfinger се оказа скритият коз в селекцията на организатора на Sofia Rocks 2012 – „Болкън Ентъртейнмън”.
Рап-метъл квинтетът от Швеция не дадоха почивка на и без това нажежилия се от маранята стадион.

Вокалистът-динамо Зак остави позата си на скакалец, кацнал по колоните, за да изпробва с фулконтакт ефекта си върху публиката, правейки няколко рейда между феновете.

Приятната изненада дойде от групата с най-солиден стаж на сцената - Sweet Savage, която първа от чуждите групи излезе в пека.
Публиката се оживи на рифовете на KillingTime и традиционната ирландска песен  „Whiskey In The Jar", смятайки, че хитовете са поклон към Metallica. Истината е, че калифорнийският квартет си заплюва песните, а на първата прави кавър върху версията, издадена още през далечната 1981 г.

Heaven Shall Burn и Scar Symmetry също напълно оправдаха присъствието си на Sofia Rocks 2012 и със сигурност щяха да получат по-мощна подкрепа, ако бяха изтеглени за по-късен час.

Българските групи Viperfish и Аналгин си свършиха перфектно задачата в откриващия ден на фестивала, чийто гвоздей ще забие днес - Guns N Roses във версията на Аксел Роуз.

Очаквайте ексклузивно интервю на китариста на Trivium Кори Болю специално за Dnes.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase