Майкъл Джаксън имаше цял зоопарк, когато беше на върха на славата. Снимка: Facebook
fallback

Тигърът на Майкъл Джексън, който Краля на попа кръсти на хитовия си албум "Трилър", почина на 13 години, гръмнаха световните агенции.

Причината за смъртта на котката е рак на белите дробове. Това доказа аутопсията на ветеринари от Лос Анджелис.

Тигрицата се споминала на 11 юни в резервата на актрисата Типи Хедрън край Града на ангелите, след което била кремирана.

Хедрън заяви, че Трилър и брат й Сабу са се родили през 1998 г. и са живели с Майкъл Джексън в "Невърленд" до 2006 г., Тогава певецът напуснал имението си.

Ветеринарният лекар на Джексън помолил Хедрън да вземе тигрите в своя резерват в Актън.

Сираци след смъртта на Джако през 2009 г. останаха още шимпанзето Бабълс, четири жирафа и амазонски папагал.

"Трилър беше истинско произведение на изкуството. Беше прелюбопитно да наблюдаваш отношенията на тази красива тигрица със Сабу и как го командваше, както и останалите животни", заяви Хедрън, в чийто резерват живеят 15 тигри.

Въпреки че Джаксън беше известен с любовта си към животните, актрисата заяви, че американският музикант никога не се е поинтересувал как са тигрите. Нито веднъж не бил пратил пари, с които да помогне за отглеждането им.

Това не се отнасяло за шимпанзето Бабърс. Човекоподобната маймуна беше обезпечена с 2 млн. долара.

По неофициални данни само в САЩ съществуват над 1 млн. завещания в полза на домашни любимци.

Лондонският антиквар Бен Реа, собственик на 15 млн. британски лири и 15 котки, успял да устрои след кончината си "гладиаторска" битка на живот и смърт, определяйки за единствен свой наследник тази котка, която надживее другите.

Последният герой и победител в историята станал котаракът Блеки.

Кинопродуцентът Роджър Доркас пък завещал своите 65 млн. долара на куче от си Максимилиан.

Персийските котки на вокалиста на Queen Фреди Меркюри пък притежават пари, картини и дом, в който да прекарат спокойно старините си.

В дома на писателя-авантюрист Ърнест Хемингуей в Ки Уест, Флорида живеят 46 котешки наследници на неговата Снежка, подарена му преди 70 години от капитан Стенли Декстър.

Актрисата Дрю Баримор пък е включила в завещанието си лабрадора Флоси, който след смъртта й ще живее в собствена къща за 3 млн. долара.

Според специализираното икономическо списание "Форбс" най-богатият домашен любимец в момента е немската овчарка Гюнтер IV. Расовият пес има състояние от 328 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 11 години

Номер 20! Стига расизъм. Цвъкаш глупости и лъжи, без да си направил/а труда да докажеш поне на себе си защо го обвиниха. Прочети малко и ще видиш, че тези обвинения и това дело е абсолютен фарс и голяма излагация. Добре, че поне съдебните заседатели имаха малко мозък в главите си. Не позволявай медиите да ти промиват мозъка.Те бяха най-много заинтересовани да бъде осъден. Години наред щеше да има хляб за тях от писане на статии от затвора. Богатите винаги са застрашени да бъдат съдени за пари

21

Анонимен

преди 11 години

не*ам сили да си го преместя

20

Анонимен

преди 11 години

На мен пък ми умре коньо !

fallback