Общ преглед

 

Летище София, Терминал 2. Това беше епицентърът на трусовете от първата вечер на Loud Festival, който събра над 7 000 фенове на "тежката" музика .

Началото на фестивала положиха Tristania.

Още с първите акорди, бандата начело с прекрасната Мариангела Демургас, обяви, че няма да говорят глупости, ами ще направят един доста здрав, тежък и стегнат сет. Това си беше и самата истина, макар и все още хората да не бяха концентрирали погледите си към сцената.

Това, че беше все още светло не попречи на норвежците да ни разходят из тъмните си мелодии.
Бандата сподели, че за първи път са тук и наистина са много щастливи, не пропуснаха да кажат, и че ще бъдат сред публиката във втория ден на фестивала.

След 40-минутен сет Tristania отстъпиха сцената на колегите си Lacuna Coil. Те направиха доста по-мелодичен сет, като отново женските вокали на Кристина Скабия, която също като Демургас е италианка, се разнесоха из парка на летището.

Нейният глас, поднесен с този на колегата й Андреа Феро, определено бяха едно от нещата, заради които феновете забравиха за калта, в която бяха нагазили и се наслаждаваха на майсторското изпълнение на всяко едно парче.

Истинското начало, обаче, може би поставиха Behemoth. С качването си на сцената, с балсамирани лица и полска сериозност, прекалено ясно ни предадоха посланието си. А именно, че мъртвешкият полъх ще ни отнесе главите. Блек дет метъл бандата може да се похвали със солидна биография и наистина виртуозни и безкомпромисни изпълнения на живо.

След тях на сцената се качиха отново по-лека в звученето си банда. Американската прогресив-метъл група Symphony X продължи доколкото можа с темпото, което полските им колеги зададоха. В средата на сета си, вокалът благодари на феновете и им пожела "Лека нощ". Това беше някакъв своеобразен бис, който може би Ръсъл Алън се опита да направи, но все пак не се получи много обещаващо.

Нито от страна на бандата, нито пък връщането им, което би трябвало да е под умопомрачителни викове от страна на публиката. Това по-никакъв начин не се отрази на доброто им изпълнение и на настроението, което оставиха след себе си.

Като обявяване на истинско бедствено положение стартира и хедлайнерът на вечерта. Хеликоптери и сирени се разнесоха из въздуха, а на сцената излязоха добре познатите ни W.A.S.P.

Шестото им гостуване у нас доказа, че бандата е една от любимите на българските фенове на тежката музика.Те направиха доста здрав сет, като изпяха едни от най-големите си парчета, докато феновете се наслаждава и на кадри от клиповете на бандата, прожектирани на две видеостени, които бяха изнесени на сцената специално за тях.

Американската метъл група завърши първия ден на Loud Festival като изля пълната си мощ върху феновете, които пазеха последните си сили именно за тях.

Първият ден на Loud Festival премина с доста добра организация, а днес на сцената на феста ще се качат Asphyx, Meshuggah, Soulfly, Annihilator и хедлайнерите Slayer.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase