Лейди Гага. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Хитове на Лейди Гага, Бионсе и Take That са сред 100 песни, които китайското министерство на културата постави в интернет "черен списък".

Музикалните уебсайтове имат срок до 15 септември да премахнат парчетата, които според властите вредят на "националната културна сигурност", отбелязва Би Би Си.

Сайтовете, които не премахнат песните, рискуват да бъдат подведени под съдебна отговорност.

Повечето от забранените песни са от Тайван и Хонконг, както и няколко японски.

Сред "западните" изпълнители са Лейди Гага, която води в черния списък с шест сингъла, Кайли Миноуг, Бионсе, Кейти Пери и Бритни Спиърс.

Китайското културно министерство не се ограничава само до нови хитове – в списъка попадат и Backstreet Boys с парчето I Want It That Way, което излезе преди повече от 10 години.

Интернет пространството в Китай е строго контролирано, а определено съдържание често се премахва, ако властите го определят като неподходящо.

В случая обаче не е ясно дали директивата се отнася само за сайтовете за незаконно сваляне на музика, или и за тези с легално съдържание.

Цензурата на песни е нещо обичайно в Китай. Rolling Stones например нямат право да изпълняват някои свои хитове като Honky Tonk Woman и Let's Spend The Night Together, когато изнасят концерти в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

cocoon

преди 11 години

До Анонимен: нещата са много тясно свързани. Независимо дали става а музика или други сфери. Не случайно дори и в музикалните клипове на РИана и Гарга и т.н има скрити символи и думи които ние не улавяме но подсъзнателно влияят на човек по един или друг начин. Също както Хитлер по времето на Втората световна война е пускал по улиците симфонии на БАХ , за да могат хората да се чустват още по-подтиснати и с цел МАНИПУЛАЦИЯ!. НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА! И който е наясно с това го знае ;)

126

Анонимен

преди 12 години

Чета аз по няколко форума и изводът ми е, че станели дума за Китай и какви наказания и рестрикции налагат ние българите сме единодушни и ги подкрепяме. Чудя се какво ни трябва да се случи та да сме доволни?

125

STAR

преди 12 години

MI PRAVILNO AMAN OT PEDERASI I PODOBNI

fallback