На 22 юли в зала 1 на НДК ще се състои поредният концерт на Omara Portuondo и оригиналния Оркестър на Buena Vista Social Club.

Те ще зарадват българската публика с поредна фиеста, а изискванията им към организаторите са били скромни:  мед и лимони за Omara, кубинска кухня и плодове.

Omara Portuondo пристига с над 20 души екип, 14 от които са музиканти.

Сред имената, които ще излязат на сцената с гранд дамата на кубинската музика, са Guajiro Mirabal (тромпет), Jesus Aguaje Ramos (тромбон и музикален директор на оркестъра), както и вокалистите Idania Valdés и Carlos Calunga.

Призната за една от най-големите певици в света и наричана „кубинската Edith Piaf“, Omara Portuondo продължава да радва публиката с феноменалния си глас и на 81 годишна възраст.

През 50-те години се слави още като “queen of filin” (от англ. feeling, стил близък до вокалния джаз с боса нова елементи), а тя просто умее да направи от всяка фраза произведение на изкуството.

Нейни са думите: “Поколенията се сменят, но музиката няма възраст, тя има само качество”.

Още по темата
14 ное 2008 13:00

Поредното доказателство за това й твърдение е номинацията за Grammy и наградата Латино Грами, които й носи албумът Gracias през 2008.

Чаровна, темпераментна и усмихната, тя ще донесе кубинското слънце и у нас.

В петък вратите на залата ще отворят в 18,30 ч. Концертът ще започне в 20,00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase