Британският рок феномен Amplifier се присъединява към фестивала в Бургас този август.
Те ще бъдат ко-хедлайнер на Анеке Ван Хирсберхен и нейната група в последната вечер на Spirit of BUrgas – 14 август.

За 12 години история Amplifier нямат нито една промяна в състава си и днес са все така Сел Баламир (китара и вокали), Нийл Махони (бас) и Мат Бробин (барабани).

Въпреки че се събират в Манчестър, като идват от 3 различни града, съответно: Лондон, Дъблин и Кардиф (или може би точно заради това), тримата успяват да останат заедно и да създадат 3 превъзходни дългосвирещи албума, както и серия фантастични мини издания.
Още вторият им албум Insider предизвиква взискателната критика на Острова да ги определи за една от най-добрите британски рок групи през 21 век.

Третият албум The Octopus се появява в началото на 2011 и им носи много нови фенове. Последван е от чисто новото EP – Fractal.

Още по темата

 

Дълбочината и красотата на тяхната музика не остави равнодушни и феновете в България, където триото се радва на маниакални почитатели, които най-сетне ще имат възможността да ги видят на живо.

Amplifier ще гостуват у нас след съвместни турнета с Porcupine Tree и Opeth, а в момента са основен съпорт в европейските концерти на Dream Theater.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase