Mellow Night ще представи най-интересното от българския и европейския електронен ъндърграунд. След младите музиканти, диджеи и групи на София диша: Музика и Mellow Open Air в Борисовата градина, Mellow Music Festival ще завладее и столичните клубове.

Mellow Night ще се проведе в Mixtape 5, Element, Spacer, Twins, Culture Beat и Life House и ще представи едни от най-иновативните музикални продуценти от България и Европа.

Чуждите изпълнители в програмата са откриватели на нови и непознати за българската сцена стилове. Общото между сетовете им е, че на живо ще представят вълнуващи експерименти, които срещат инструменталната музика с електронния звук, при това танцувално, атрактивно и изненадващо.

Ще се насладим на чисто нова продукция от Igor Boxx (Breslau Live / Skalpel) от Полша (Ninja Tune), Dark Sky от Великобритания (Ninja Tune), port-royal от Италия, испанеца Carles Lopez, който ще свири на революционния нов инструмент The Reactable, Ruxpin от Исландия и Kalbata от Израел.

Заедно с тях в шестте клуба около НДК ще чуем и селекция от концептуално подбрани нови български продуценти. Някои от тях отдавна са част от българския ъндърграунд, други правят първите си стъпки в него, а трети вече имат сериозни успехи в чужбина, но са слабо познати в собствената си страна.

Сред тях са създателите на булгарбийта Soundforia, известният с разнообразните си сетове Brokoli, родният дъбстеп ветеран, технократ и меломан EXo, BG брейкбийт пионерът Kenobi, прогресив-IDM експериментаторът Kliment, внимателните бас селектори Dimitroff и StefaK от Menta Session, бийтбокс иноваторът Riddimbox и хип-хоп бийтмейкърът Parallel Concept.

На Mellow Night Hybrid ще дебютира пред българска публика; Soulslept ще ни поведе в непознати пространства на електронно-акустичния звук; Feon ще ни хвръли в джаза; Cinnamint – в дълбоките измерения на техното; а Offtakt ще рисува звукови картини; наситени с плътни атмосфери.

Algoriddim ще ни разходи между Breakbeat-а и Dubstep-а; YE. ще ни покаже какво се случва на електронната сцена между Ню Йорк и Виена, Zarevo ще ни потопи в своя богат, мелодичен и ритмичен IDM, a Eneftze ще демонстрира в своята музика всичко, което не намира в чуждата.

Всичките 6 клуба около НДК се намират на няколко минути един от друг и входът за всички тях е 15 лв. (20 лв. на място). Входът само за един клуб пък е 8 лв. (10 лв. на място).

Виж още за българските продуценти на Mellow Night!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase