Снимка: Dnes.bg
fallback

Общ преглед

 

За тези, които отидоха да чуят онази Шиниъд О`Конор, известна най-вече с култовото си парче "Nothing compares 2 U", снощният концерт в зала 1 на НДК сигурно е бил голямо разочарование.

На сцената излезе зряла жена в непринуден вид, облечена в свободна всекидневна рокля. Поведението й беше изключително естествено, сякаш искаше да ни каже: “Аз съм най-обикновен човек, който просто иска да ви изпее нещо специално за истински важните неща“.

Певицата откри вечерта с парчето "Something beautiful", последвана от "Feel so different" и "Never get old".

Повечето от песните Шиниъд посвети на близките си – децата си, брат си Джон, Боб Дилън, приятели...

И като една естествена среща, публиката непринудено прие леките недоразумения, предизвикани от ненастроените инструменти, разлятата от певицата вода на сцената и дори забравянето на текста.

Особено трогателен бе моментът, в който Шиниъд прекъсна песента, посветена на майка й, тъй като вълнението й не й позволи да продължи: "Съжалявам, но това винаги ме кара да плача", заяви тя. Другият силен момент беше "вледеняващото" акапелно изпълнение на "I am stretched on your grave".

Всяка пауза между песните звездата запълни с топло чувство за хумор.

Шиниъд О'Конър изпълни и няколко песни от новия си албум "Home", сред които "Reason with me", "The wolf is getting married" и "VIP".

Певицата завърши тематично с "Thank you for hearing me", но поканата продължи този път от публиката. Така всички в залата чуха още три от песните й.

Но чути по нов начин. "Nothing compares 2 U", която за много от нас се бе превърнала в символ на първите ни любовни трепети, бе изпята не от младо момиче с уникални очи, а от зряла жена. И тогава разбрахме, че посланието вече беше друго, по-дълбоко, изпратено от майка на четири деца, от дръзка личност, която се осмели да разкъса снимката на папата.

Концертът на  ирландската „бунтарка“ бе изключително музикално преживяване, без капка сценичен блясък и натруфеност. Шиниъд О`Конър доказа, че е творец с мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Мен

преди 12 години

Аз не очаквах нищо, защото и знаех само една песен.На мен концерта ми хареса. Акустика и глас. Без ефекти и без всиките неща който правят съвременните "звезди" в "звезди" на който им липсва именно това - талант и глас.Who cares как е била облечена?....

153

elinor

преди 12 години

ujas e viziqta i!tova e neuvajenie da se qvi taka!ni6to ,4e e napulnqla,no pri4eskata i oblekloto 6tqha da q promenqt!stlisti li nqma!

152

quip

преди 12 години

не само, че не възпроизведе нито един фалшив тон, но дори нямаше дори моменти на ръба, даже и при акапелните изпълнения. за пъври път слушах толкова безупречно изпълнение на живо, освен това и изпълнено с чувство. о'конър е бременна в момента, поради това е много едра.

fallback