Iron Maiden отново са на турне със собствения си Боинг 757 под името Flight 666, пилотиран от самия фронтмен на бандата – Брус Дикинсън.

На борда е огромно количество озвучителна и осветителна техника, музикални инструменти, сценични декори, тонове кабели и всякaкви други джаджи, членовете на групата, мениджъри, асистенти, всякакъв антураж от екипа мило наречен Killer Krew, както и няколко доста симпатични стюардеси.

Ed Force One е превърнат от най-обикновен Боинг 757 в летящ хевиметъл цирк.

Необикновеният талант на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън да пилотира самолет вече дотолкова се е превърнал в част от митологията на Maiden и е станал емблематичен за групата, колкото и талисманът Eddie, привързаността на Стийв Харис към футболния клуб на West Ham и гръмовното им звучене.

В момента Брус превозва цялата банда със специално приспособения за тях Боинг 757, наречен още Ed Force One.

Още по темата

Те се придвижват така за някои локации по време на турнето, особено в Азиатската му част, преди завръщането на Maiden в Европа за участието в осем Sonisphere-фестивала по целия континент. Дикинсън постоянно открива приликите между това да насочваш мощна машина в небето или огромна разлюляна тълпа по време на концерт.

„Странно, но и двете изискват висока степен на прецизност и уравновесеност. Трябва да си много спокоен и да не допускаш ситуацията да вземе контрол над теб“, разкрива музикантът пред Sunday Times.

„Най-голямата разлика е, че когато си в Iron Maiden си насочен отвътре навън - носиш своята страст и емоция върху кожата си, така че всеки може да ги види. Когато си пилот е обратното – прибираш се отвън навътре, концентрираш се, притесняваш се за много неща. Да не пропускаме факта, че си завързан за най-опасния стол” - допълва Брус.

Квалифициран като пилот в гражданската авиация през 1998 година, той използва всеки миг, в който не изпълнява задълженията си на хевиметъл звезда, за да се рее в небето, превозвайки пътници за различни авиокомпании.

На път за своята ваканция например, можете напълно случайно да се озовете в пилотиран от него самолет.

След края на турнето това лято Ed Force One се връща отново в услуга на гражданската авиация в Исландия Експрес, но ще остане гордо изрисуван с емблемите на Iron Maiden, докато превозва пътници между Рейкявик и различни дестинации в Европа и САЩ.

А когато Брус престане да взривява различните сцени на Sonisphere в цяла Европа, той ще поеме отново командването на Ed Force One за да продължи обиколката си, но този път в небето като пилот...

Вижте още за Slipknot, Mastodon, Alice Cooper и Apocalyptica на Sonisphere Bulgaria 2011!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase