Новият албум на Moby Destroyed, както и книга с авторски фотографии от турнета на звездата (128 страници, 55 снимки) със същото заглавие излизат по света на 16 май.

За да отбележи издаването на деветия си студиен албум, Moby ще издаде и безплатно дигитално EP с три песни от Destroyed, което ще бъде достъпно за даунлоуд на личния му сайт moby.com.

В допълнение, ще има и трилогия от кратки филмчета, режисирани от изпълнителя за всеки от траковете, които също ще излязат в интернет.

Destroyed е одисея зад кадър с Moby, представяйки ни една страна от турнетата, която често остава скрита.

Виждаме моментите в неестествена среда като хотелски стаи, летища и бекстейдж зони. Албумът и фото книгата в комбинация дават личен поглед към света на Moby и творческия процес на артиста. И музиката, и снимките са направени през един и същи период и са вдъхновени от странния и несравним свят на пътуването по време на турне.

Песните на Moby от Destroyed са написани късно вечер в хотелски стаи по целия свят. Саундтрак към празния град някъде по света, към 2.00 през нощта, Destroyed събужда тъмни настроения, едновременно на тревожна изолация и комфорт от тихото уединение.

Резултатът е колекция с 15 песни, които събират на едно място атмосферично и объркващо със заобикалящо и красиво.

Богат на мелодии и звуци, албумът е продуциран от Moby и миксиран от Ken Thomas (работил с всички от David Bowie и Queen до Sigur Ros и M83).

Destroyed е записан с помощта на винтидж аналогово оборудване и миксиран на пулт Neve от 1972 от Abbey Road.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase