След девет години суперуспешна кариера, повече от 30 платинени записа, множество награди и концерти в най-престижните концертни зали на пет континента, Мариза се завръща към корените на фадото с най-новия си албум Fado Tradicional.

Фадо кралицата ще представи последния си проект на концерта си в София на 31 март в зала 1 на НДК – част от голямото й световно турне, което стартира през март в подкрепа на новия албум.

„Наследникът“ на мултиплатинения албум Terra е записан в Лисабон и за него Мариза казва, че е като прераждане и нов поглед към традиционното фадо.

В него фадищата разказва по много по-зрял начин за нещата, които преживява и които я характеризират като жена и артист. Албумът е като потапяне в най-автентичните традиции на фадото, но в същото време обръща внимание и на новото поколение.

Мариза и нейният музикален продуцент Диого Клементе работят с много млади композитори и смело смесват и експериментират с традициите и новото.

Фадото на Мариза притежава покоряваща и неустоима сила и завинаги остава в душата на слушащия.

На сцената тя го пресъздава с впечатляваща харизма и елегантно поведение, които ни потапят в музиката и страстта на португалската традиционна музика.

Албумът Fado Tradicional ще излезе и у нас на 7 март 2011.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase