Стив е в групата от създаването й преди 40 години. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Стивън Тайлър е напуснал Aerosmith, гръмна изданието dBTechno.

Стивън, както повечето хора знаят, е вокал на великата рок-банда и ако информацията се окаже истина, това ще е огромен удар върху музикалната индустрия.

Информацията на dBTechno идва от изказване на китариста на Aerosmith Джо Пери пред вестник Las Vegas Sun.

„Стивън напусна, доколкото ми е известно“, лаконично е обявил Пери.

По думите му, Стивън заявил, че иска да „продължи извън групата“ и да се фокусира върху нещо собствено.

dBTechno напомня, че засега новината е все още под формата на слух, но като се имат предвид непрестанните болежки и травми на Стив в последно време, нищо чудно и да е истина.

Още по темата

На 5 август тази година той падна лошо от сцената по време на концерт в Южна Дакота, точно когато бандата е изпълняваше Love in an Elevator.

61-годишният Стив реши да скъси максимално разстоянието със своите фенове и се приближи до ръба на сцената, но там се подхлъзна и си счупи рамото.

Преди броени дни бандата имаше концерт в Абу Даби, където събра 50 000 души. След концерта обаче самият Тайлър намекна, че се разделя с групата. 

„Все още не знам какво ще правя, но със сигурност ще е нещо в стила „Стивън Тайлър“. Ще работя за себе си“, заяви фронтменът на Aerosmith пред Classic Rock magazine.

Въпреки че докато са на сцена между момчетата няма признаци на някаква вражда, нещата май отиват към раздяла със Стив. 

Според изданието Spinner в последните им три концерта Стивън е бил отделно от другите от групата до излизането им, което идва да покаже, че нещата между тях не вървят на добре...

Aerosmith ще празнуват 40-годишен юбилей след по-малко от година.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase