Beastie Boys обявиха, че музиката на групата ще поеме странна нова посока в следващия си албум, който трябва да се появи до края на годината.

Заглавие на осмото им студийно издание ще бъде Tadlock's Glasses.

Eдин от членовете на групата Adam Yauch обяви, че тройката експериментира със семплите на новите песни.

Последният албум на бандата е The Mix-Up – изцяло инструментален виртуозен хип-хоп проект, изсвирен от тройката емсита, които са и доста добри на баса, барабаните и китарата.

 За новия Adam Yauch споделя пред BBC: „Tadlock's Glasses ще бъде комбинация от ритъм, семпли, инструментали, които ние ще свирим, както и няколко доста странни записа“.

Той обяви още, че до лятото триото ще прави финалното доизкусуряване на тавата – „вече е записан и в момента пипваме тук-там каквото не ни харесва и ще почнем мастерирането до няколко седмици“.

 „Има много песни в албума и голяма част от тях са доста къси и се преливат една в друга“ – разкри още той.

Албумът, който все още няма конкретна дата за излизане, все още е с работно заглавие, което групата е взела от името на бивш автобусен шофьор, на когото Елвис е подарил очила.

 Yauch обяснява, че идеята им хрумнала, защото същият човек е возил и тях тримата, но се е хвалил за миналите времена, в които в автобуса му са пътували беквокалистите на Краля на рока.

„Казваше се Тадлок и беше адски горд с очилата- подарък от Елвис. И поради някаква причина това заглавие - Tadlock's Glasses (Очилата на Тадлок – бел.пр.) се въртеше в главите ни доста време.“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase