По повод българската премиера на уникалното преживяване U2 3D ден преди старта на прожекциите за широката публика ще се състои трибют концерт с песни на една от най-великите рокбанди в света.

Началото ще даде Ясен от Music Idol с One.

Ще звучат With Or Without You, Beautiful Day, Desire, Pride, Mysterious ways и Staring at The Sun в изпълнение на Гриша от "Портокал", Миро от "Сафо", Емо и Любо от "Пиф" и Жоро от "Джанго Зе", обединени в новата рок формация "Сейнт Електрик". 

За концерта ще бъдат изградени подобаващи сцена и ефектно осветление, заради което околното осветление на мола ще угасне за час.

Концертът е с начален час 19,30 и на него са поканени всички фенове на U2. Присъстващите ще имат шанса да спечелят копие от лимитираното биографично издание U2 за U2.
Жребия ще изтегли в края на концерта Кирил Маричков, а водещ на събитието ще бъде Евелина Павлова от радио Star FM.

U2 3D е на екран от 24 октомври.
Това е първият концертен 3D филм в света и първата дигитална 3D продукция с живо действие в света.

Продукцията, заснета с най-голям брой 3D камери в света.

Филмът e уникално киноизживяване, което ще потопи зрителите в пулсиращата енергия на стадиона по време на концертите на една от най-популярните групи в света.

Обединява новаторските 3D образи, осеметажния екран и несравнимия 12 000-ватов шестканален дигитален съраунд саунд с еуфорията на живия концерт на U2 - заснет в Южна Америка по време на последната част от турнето им Vertigo.

Режисьор е Катрин Оуенс, който се грижи за визията на U2 повече от 15 години, както и Марк Пелингтън, който прави видеоклипа към One.

Екипът снима на огромни открити стадиони в четири страни, в градове като Мексико Сити, Мексико; Сао Паулу, Бразилия; Сантяго, Чили и Буенос Айрес, Аржентина.

Турнето приключва с над 100 часа дигитален 3D материал, документирал сетлист, който включва емблематични за U2 песни  като  Pride (In the Name of Love), New Year's Day, Sunday Bloody Sunday, Miss Sarajevo, Where the Streets Have No Name, With or Without You, Bullet the Blue Sky и One, както и по-скорошни парчета като Beautiful Day, Love and Peace or Else, Vertigo, Sometimes You Can't Make It On Your Own и Yahweh.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase