На 24 октомври от 19,30 часа в зала "България" Концертмайсторите продължават с магическия глас на португалското чудо Мариза.

Многократно обявявана за наследница на легендарната Амалия Рудригеш, тя е може би е най-значимата фадо изпълнителка в момента.

Родена е в Мозамбик, започва да пее фадо малко след като на тригодишна възраст се премества със семейството си в Лисабон, Португалия.

През 2001 певицата издава изключителния си първи албум Fado em Mim (Фадото в мен), в който са представени шест песни в стил фадо и шест оригинални композиции. Продават се над 30 000 копия, след което тя вече е със статута на легенда, а BBC трикратно я обявява за най-добра певица в света (2003, 2005 и 2006).

Вторият й албум Fado Curvo излиза през 2003 г. и заема шесто място в Top Billboard of World Music.

Третият - Transparente (Прозрачно), заема първо място в хит парадите в Португалия и влиза в десeтката на най-популярните албуми в Европа.

През 2006 артистката е отличена със Златен глобус за най-добър индивидуален изпълнител и е номинирана за Грами.

Следва концертният Concerto em Lisboa, а през 2008 излиза последният засега албум Terra (Земя).

Мариза изнася концерти на четири континента, в препълнени зали и с огромен успех.

Музиката й съчетава чистата традиция и свежестта на съвремието, а начинът й на изпълнение представя необработената чиста емоция, с която се характеризира жанрът, пречупен през изключителния й стил.

Музиката, пеенето и гласът на Мариза ще докоснат всеки и ще ви потопят в една гарантирано ураганна емоция.

Дори не си помисляйте да пропуснете!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase