Признаваме, че ушите ни бяха станали леко изнежени от вълненията в поп музиката напоследък, но след тези три албума отново разклатихме глави и заподскачахме из тесния си офис като ученички от клип на Нирвана.

Не можем да не споделим причината и това са тези три албума, които можеш да си свалиш и ти, да не говорим, че са напълно безплатни и се разпространяват под лиценза на Creative Commons.

Виновниците тези албуми да стигнат до нас са колегите от сайта Jamendo, които ги подбраха, а сега ние ти ги доставяме директно до плеъра.
 
Нито една от трите банди няма договор с голяма музикална компания и звука им е точно този, който те са желали, а не този, който им е бил наложен от умен продуцент. 
 
Свободен си да сваляш албумите безплатно и да ги разпространяваш на воля по същия начин, както и ние ги споделяме с теб.
 
 
Ето и самите заглавия:

 
Испания
 
rock, grunge, hard garage
 
 
Вземете най-ранната Nirvana и добавете малко Alice In Chains и имате един нечовешки олдскуул гръндж албум идващ от Испания. Ако някога си бил фен на тези две банди плюс Pearl Jam не си и помисляй да пропуснеш, да не говорим, че албума е безплатен. 

 
Бордо, Франция
 
rock, grunge, noise, indie
 
Феновете ги определят като нещо средно между Disturbed, Coal Chamber и Cyclefly. Ние специално не бихме ги определяли. Можеш да чуеш сам и да прецениш. Ние гласуваме ние даваме 9/10 за този албум особено за първото парче Jesus2.1



 
 
Бирмингам, Великобритания
 
 
Време е и за малко брит. Isolated Atoms се събират през Февруари 2008 - още нямат 1 година, а вече дават сериозна заявка за присъствие на UK сцената.
 
"Те свирят зрял и интелигентен рок с вълнуващ ефект и са сред все още неоткритите горещи банди на Острова", казват за тях. Едни от групите, които им подават ръка, са Ladytron, където има и българско участие.
 
"Приятен и свеж звук. Ще ви продуцирам, когато подпишете договор", предлага им Питър Хук (Joy Division & New Order).
 
Момчетата обаче още не са подписали и дотогава можеш да сваляш музиката им напълно легално и безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase