Те покориха Холандия с парчето Shiki Boom Boom. Снимка: Ka Music
fallback

Ясно е, че у нас в повечето случаи поп-фолкът владее класациите, но когато това се случи в Европа, съвсем не е за вярване.

Фактът обаче си е факт – песента Shiki Boom Boom, съдържаща елементи от популярни наши поп-фолк мелодии и цигански ритми с български текст, разби чартовете в Холандия!

Парчето се нареди на четвърто място по продажби в страната на лалетата, като остави зад себе си новите сингли на Мадона, Рияна, Дъфи и други световни звезди.

Проектът, който седи зад хита, се казва Jody Bernal feat. Baychev и в него участват двама българи.

В песента Shiki Boom Boom поп-фолк мелодии са миксирани с някои латино ритми, а текстът е смесица от испански, английски, български и ромски език.

Тази странна музикална смесица обаче се приема доста добре от холандската публика, специалистите коментират, че звученето е екзотично, лятно и подходящо за парти.

Jody Bernal е добре познат на европейската сцена.

Роден в Колумбия, той от малък живее в Холандия и нашумя преди няколко години със серия от латино хитове. Сега той решил да направи музиката си още по-екзотична, като включи в изпълнението и двама българи – акордеонисти и певци.

Видеоклипът към песента е сниман у нас на култови дестинации в столицата – “мостът на влюбените”, пред храм-паметник “Александър Невски” и в квартал “Факултета”, където са и най-пищните сцени.

Гледай го тук:

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

georgi

преди 15 години

холания да не би да е цяла европа?!....а и всички знаем че точно в холандия е пълно с български ***

179

BAMBI

преди 15 години

НЕ МИСЛЯ,ЧЕ ПЕСНИЧКАТА Е КОЙ-ЗНАЕ КАКВО, ЗА ДА Й СЕ ОБРЪЩА ТОЛКОВА ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ, МНОГО ЗАПОЧНАХА ДА НАДИГАТ ГЛАВА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ '' РОМИ''

178

преди 15 години

Не бях пускал телевизора няколко месеца... вчера седнах да щракам по каналите да намеря нещо за гледане. Гледам и се чудя защо въобще съм включил телевизора.Цялата ,,култура" е такава: ***, чалга, мутри, бръмчалки, Биг Брадър, Шоуто на Слави, Слънчев бряг... Можете ли да си представите колко ниско е интелектуалното ниво на тези, които слушат Азис и пият евтин флирт с още по-евтин портокалов сок?!И не ми казвайте, че и другаде по света това го има; това никога не е извинение за масовата глупост и простотия.

fallback