Ясно е, че у нас в повечето случаи поп-фолкът владее класациите, но когато това се случи в Европа, съвсем не е за вярване.

Фактът обаче си е факт – песента Shiki Boom Boom, съдържаща елементи от популярни наши поп-фолк мелодии и цигански ритми с български текст, разби чартовете в Холандия!

Парчето се нареди на четвърто място по продажби в страната на лалетата, като остави зад себе си новите сингли на Мадона, Рияна, Дъфи и други световни звезди.

Проектът, който седи зад хита, се казва Jody Bernal feat. Baychev и в него участват двама българи.

В песента Shiki Boom Boom поп-фолк мелодии са миксирани с някои латино ритми, а текстът е смесица от испански, английски, български и ромски език.

Тази странна музикална смесица обаче се приема доста добре от холандската публика, специалистите коментират, че звученето е екзотично, лятно и подходящо за парти.

Jody Bernal е добре познат на европейската сцена.

Роден в Колумбия, той от малък живее в Холандия и нашумя преди няколко години със серия от латино хитове. Сега той решил да направи музиката си още по-екзотична, като включи в изпълнението и двама българи – акордеонисти и певци.

Видеоклипът към песента е сниман у нас на култови дестинации в столицата – “мостът на влюбените”, пред храм-паметник “Александър Невски” и в квартал “Факултета”, където са и най-пищните сцени.

Гледай го тук:

 

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase