Румънците отдавна са доказали завидна упоритост в усилията да пробият на денс-сцената.

Можеш сам да се убедиш, дали успехите им имат покритие на 27 юни - последния петък на месец юни, когато специалните гости на клуб Ескейп са не други, а едни от най-известните румънски диджеи.

Става дума за артистите на Viva Music - Livio & Roby.

Те се срещат през 2004г., за да създават собствена клубна музика, oбединявайки талантите си и над 10 години опит на румънската електронна сцена.

Livio е високо уважаван ди джей, продуцент и резидент на едни от най-престижните клубове - La Mania в Констанца и Kristal Glam Club в Букурещ.

Музикалният му стил е определен като funky house и dirty-tribal, а сетовете му са смесица от house, funk и electro, обогатени от приятни smooth grooves.

Колегата му Robert Precup aka Roby владеещ еднакво добре и пианото, и китарата, става диджей след като дълго се е занимавал най-вече с продуциране на алтернативни електронни проекти.

Още с първия си дебютeн сингъл през 2005г. ("Bitter Sweet"), дуото провокира интересa и подкрепата на редица световно известни ди джеи и се настанява уверено в международните чартове.

Тракът "Bitter Sweet" заедно с "Headz On" и "Out Of Bass" намират достойно място в компилациите на легендарният Steve Lawler – Lights Out 3 за Global Underground и VIVA на Ministry Of Sound, както и в миксираното CD на Hernan Cattaneo – Sequential Vol.2 на Renaissance.

Младият тандем освен, че ремиксира утвърдени имена като Remo, Sean Miller, Kamishake и други, работи упорито и върху собствената си продукция, като един от най-големите пробиви в кариерата им остава сингълът „Deep & Dirty”.

През 2006г. Livio и Roby заедно с George G създават проекта “Monochrome”, с който печелят световна награда на конкурса „Heineken Thirst Studio” , създаден да търси нови музикални таланти от целият свят.

В петък талантливото доу от северната ни съседка ще бъде подкрепено от DJ Vityaz.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase