Снимка: Кантус фирмус
fallback

От вчера, 17 юни, в продажба са билетите за шоуто на култовата лондонска фънк и ейсид джаз формация - Бренд Ню Хевис /The Brand New Heavies/.

Те пристигат на 17 септември и концертът, който ще отбележи рождения ден на Джаз ФМ радио, определено не е за пропускане.

Легендарните The Brand New Heavies са първата група на Острова, която взривява лондонските клубове с модерната си музика и слага ново начало в клубната култура. Публиката, която до тогава е обичала да танцува на фънк музиката от 70-те години, се влюбва в ейсид джаза и издига Brand New Heavies в култ.

През годините групата има десетки хитове в челните места на британските и американските класации за сингли, денс, клубна, аренби и хип хоп музика, а албумите им са с платинен статус на продажби.

Сред най-големите им хитове са: „Sometimes”, „You’ve Got A Friend”, „Dream On Dreamer”, „Apparently Nothing”, „Shelter”, „Never Stop” и др.

Последно взривиха класациите в албума си “Allaboutthefunk”, чиито първи сингъл "Boogie" със сигурност ти е станал любим, след като в клипа вокалистката в този албум – Никол Русо – облепи офиса на шефа си с ксерокопия на стегнатия си задник.

The Brand New Heavies експериментират с участието на хип хоп и рап изпълнители и различни вокали (освен Никол, с тях е пяла и Карлийн Андресън), но у нас ще дойдат с основния си вокал - забележителната Н’Деа Дейвънпорт.

Основният състав на групата са Ян Кинсейд, Саймън Бартоломи и Андрю Леви. Последният им албум, издаден през 2006-та е “Get Used to It ” с вокалите на Н’Деа и жестоките сингли "Get Used To It" и "I Don't Know Why (I Love You)".

Не знаем за вас, но ние определено сме фенове на мелодичния им диско-ейсид-джаз фънк и вече направо не ни свърта при мисълта за жестокия концерт, който предстои...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback