На 20 април – неделя, от 18:00 часа, в концертната зала на Военния клуб, в София, ще се състои концертът с музика на италианския композитор – Клаудио Монтеверди, посветен на темата за любовта и героизма, разгърната от майсторския ансамбъл Tutti Soli.

Той обещава да представлява изкусно съчетание на глас, инструменти и балет в пищната барокова музика на Монтеверди.

В състава на колегиума „Тути Соли” влизат от осем до дванадесет видни професионални музиканти – както певци, така и инструменталисти – повечето от които са професори в НМА „П. Владигеров”.

Ансамбълът е гостувал в много европейски страни, има записи на Й. Брамс и два диска с италианска църковна и светска музика от ранния период на барока.

Негови изпълнения са излъчвани по много медии, а сред известните солисти на ансамбъла са Людмила Герова, Йосиф Герджиков, Йоанис Корцоглу (контратенор, Гърция), Петър Петров и Пламен Бейков, а сред инструменталистите - Атанас Атанасов, Йосиф Радионов, Николай Гагов, Ели Казакова и др.

В изпълненията на ансамбъла участват и балетисти от „Арабеск”.

Концертът ще е дирижиран от Д-р Виржиния Атанасова-Лиалиос - един от най-известните български диригенти и музиколози в момента.

В програмата на концерта са включени части от оперите на бароковия композитор: войнстващи и любовни мадригали - “Битката между Танкред и Клоринда” (едноактна опера); “Тирси и Клори” (балет); Мадригали: Settimento libro de guerrieri e amorosi; Il ballo ingrate; откъси из „Орфей”Moresca...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase