„Цукерман Чембър Плейърс”. Снимка: Класик ФМ
fallback

След бляскавото откриване на Европейския музикален фестивал с концерта на Людмил Ангелов, концертите в осмото издание на събитието продължават с пълна сила.

Следващото предизвикателство в програмата е носителят на три награди Грами – Пинкас Цукерман, който гостува с програма творби от: А. Дворжак, Ф. Менделсон – Бартолди, Й. Брамс и новатаси формация – камерен квартет „Цукерман Чембър Плейърс”, на 5 март, в зала „България”, от 19:30 часа.

В състава влизат: Пинкас Цукерман цигулка, Джесика Линебах - цигулка, Ашан Пилаи - виола, Джетро Маркс - виола, Аманда Форсайт – виолончело и Бенджамин Хохман - пиано.

Вече почти четири десетилетия Пинкас Цукерман има славата на истински феномен. Неговият музикален гений и удивителна техника дълго време възхищават критиците и публиката, а изключителните му артистични постижения продължават да му носят най-високо признание.

В рамките на фестивала, за първи път от осем години насам, любимецът на българската публика – Васко Василев, ще се представи с изцяло класическа програма, на 11 март, в зала „България”. Концертът е част от цикъла „Концертмайсторите” и гостува в програмата на фестивала.

На 19 март в зала «България», за първи път пред родните меломани ще се представи виртуозът на цигулката Гидон Кремер и неговият струнен оркестър Кремерата Балтика. В програмата са творби от Й.С.Бах, Х. Горецки, А. Пиацола и др.

След това фестивалът продължава – с какво, ще ви информираме допълнително....

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback