След като вчера ви съобщихме интересни неща около предстоящия албум на Supergrass - “Diamond Hoo Ha”, днес ще издадем най-новото около последната тава на най-популярната брит-поп група – Oasis.

В края на миналата година беше обявено, че братята Галахър ще влизат за записи в студиото Abbey Road в Лондон. Излизането на албума е насрочено за късната пролет на тази година.

В началото на записите Ноъл Галахър – главният композитор и текстописец на групата чистосърдечно призна пред музикалните жирналисти:

“Честно казано, вече буквално нямам за какво да пиша песни. Изписах всички теми – за това какво е да си млад, какво е да си рок-звезда и какво е да живееш в голям град...

...Всички в групата пишем партиите си в песните поотделно, но по някаква причина те звучат все едно са писани заедно. Мислим в този албум целенасочено да работим повече като екип.

Последният ни албум беше доста “песенен”, ако разбирате какво искам да кажа. Имам предвид, че там всичко беше заради музиката – доста ретро, шейсетарски звук и разбира се – много брит. В този албум обаче наистина ще се фокусираме повече върху работата заедно, общия ни звук и взаимното ни музикално влияние.”.

Последните новини около албума бяха, че бандата е достигнала до финалния етап на процеса по записването и вече е заминала за мастеринга в Лос Анджелис. На пулта и този път ще е Дейв Сарди, който миксира последния албум на групата “Don't Believe the Truth”(2005)


Относно заминаването за Щатите, Ноел отново не си замълча и не ни лиши от някой бисер. Този път изцепката беше, че нарече американците “Идиоти с дълги коси”.

Цялото изказване звучи така:

“Трябва да кажа, че бях малко нервен за заминаването за Америка, защото цялото преживяване ми се струваше като да отидеш на “Звездата на смъртта” в “Междузвездни войни”. Свързвам тази държава точно с това, особено Лос Анджелис, където е ши*ан ад – с тълпи идиоти с дълги коси.

Не желая да срещам никакви рапъри или когото и да било от която и да била рок банда. Обаче целият ни престой се оказа не толкова лош, защото си бяхме затворени в своя малък балон. ”

Oasis са братята Лиъм и Ноъл Галахър, Джем Арчър, Анди Бел и Зак Старки. Те са на www.oasisinet.com


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase