Spice upppppppp your lifeeeeeee ще звучи отново. На живо. Защо? Защото най-успешната момичешка група в света обяви, че се събира отново.

Всичките пет спайски от оригиналния състав на групата обявиха в четвъртък, че се събират отново за 11 концерта в световно турне през декември и януари.

Наш приоритет е да бъдем със семействата си. Искаме и да се забавляваме, заяви Виктория Бекъм, която има трима сина от футболната звезда Дейвид Бекъм.

„Това е една от многото причини да се съберем, искаме нашите деца да видят на какво сме способни“, добави още Вики.

Мел Би също е майка и наскоро роди дъщеричка, чийто баща след куп скандали бе доказано, че е Еди Мърфи.

„Ясно е, че ще има носталгия. Но, ако дойдат нови фенове, ще е страхотно“, заяви Гери Халиуел. „Харесва ми мисълта, че нашите песни са универсални и вечно актуални“, допълни Гери.

Една от причините за забавяне на турнето е, че Ема Бънтън, Бейби спайс, очаква първото си дете през лятото и ще й трябва време да се възстанови след раждането.

Това ще е първата публична поява, на която ще присъстват всичките 5 звезди заедно, след като Гери Халиуел напусна групата през май 1998 г. В този върхов момент от кариерата им, те бяха направили световно турне с 102 концерта, както и 6 сингъла, разбили всички музикални чартове в родната им Великобритания и по света.

Ема Бънтън, Мел Браун, Виктория Адамс, Гери Халиуел и Мел Чисхолм станаха известни със своята серия от хитове в края на 90-те. Те бяха по-известни като Бейби, Скери, Пош, Джинджер и Спорти спайс. Имат повече от 55 милиона продадени албума и дори учстваха във филм “Spice World”.

Гери Халиуел напусна през май 1998, по средата на световно турне, като обяви причина за постъпката й – различия в групата, които тя не може да превъзмогне. По-късно през 2000 година Спай Гърлс издадоха и своя трети студиен албум “Forever", но той претърпя провал.

След разпадането на групата, всяка от тях се пое по стъпките на соловата кариера, а Пош спайс стана по-известна като модната икона Виктория Бекъм.

Групата предвижда да издаде албум с най-добрите си хитове към края на годината, като той ше бъде усърдно промотиран на двумесечното турне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase