Сюжетът на един прост музикален албум с 16 песни става толкова необятен и увлекателен, че никой не знае къде ще му се види краят.

Стартът бе даден от култовата индъстръил рок група Nine Inch Nails. Дългоочакваният им албум - Year Zero, беше обвит в такава жестока мистика и пропаганда през последните месеци, че успя да нажежи обстановката до червено малко преди издаването си. Това е първият по рода си подобен проект и в момента може би се създава нова форма на забавление.

Трент Резнър, който всъщност е единственият постоянен член на Nine Inch Nails, успя да спретне невероятна кампания за промотиране на диска, който излезе на пазара едва вчера, но все още може да се слуша безплатно в интернет на официалната страница на групата.

Year Zero e силно концептуален албум. Всички песни разказват една история, като по думите на Резнър те са саундтрак към филм, който не съществува (но винаги може да се появи).

Сюжетът на албума е подкрепен от редица тайни сайтове в интернет, разкриващи картината на Year Zero, който на кратко представя света ни някъде около 2022-ра година. Обществото е изправено пред политическа, духовна и екологична криза. Алчността и грубата сила са водещи фактори, а всичко напомня романа "1984", в който всяка стъпка на хората се следи от камери (в нашия случай -сателити) и никой няма свобода.

Първите хора, закупили албума, забелязват нещо доста любопитно в него. Първоначалният цвят на CD-то е черен, но ако се слуша известно време на компютър или друго устройство, дискът променя цвета си на бял.  Това става само ако дискът се загрее достатъчно - при охлаждане той отново става черен.

Още за мистичния албум

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase