Снимка: larossignol.com
fallback

Ансамбълът Ла Росиньол ще представи музика и танци от епохата на италианския Ренесанс на концерт, който ще се проведе на 5 декември в зала „България“. Това е втория концерт от третия сезон на цикъла Биохим Класик Джем, който се организира от Класик ФМ Радио заедно с Ейч Ви Би Банк Биохим и Хеброс Банк.

В програмата на концерта ще бъдат изпълнени “Танцът от Клев”, “Пръстен”, “Въртележка”, “Чернокосото момиче”, “Ех, защо не си с мен” и много други, изпълнени на старинни италиански инструменти, сред които флажолети, напречна флейта, виела, цигулка от късния Ренесанс/Барок, гайда, шом и шалмей (вид средновековни обои) и ренесансова китара.

Артистите от ансамбъла използват копия на оригинални инструменти и костюми от Ренесанса, а автентичността на епохата постигат като проучват различни източници – музикални, исторически, иконографски и др. Досега Ла Росиньол са изнасяли спектакли в цяла Европа, Бразилия, Индия, Китай, Тайван, Сирия и др. Правят и първия италиански фестивал на ренесансовата музика и танци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback